zondag 27 juli 2014

Durable witWit, Durable wit, terug in de tijd of eigenlijk weer helemaal actueel! Haken is echt weer helemaal
terug van weggeweest en het leuke er van is dat er heel veel mensen weer opzoek zijn naar oude haakboeken en patronen en weet je wat grappig is?  Deze patronen en boekjes zijn helemaal niet achterhaalt sterker nog, met de komst van het fenomeen Brocante is het een hot item geworden.

Brocante wat eigenlijk "uit grootmoeders tijd" betekend heeft zijn eigen draai gevonden en zo worden er meubels grondig wit geverfd eiken meubels, grenen meubels maar ook mooie antieke meubelstukken met nog wat waarde wordt bewerkt met de befaamde krijtverf. Ik sluit mijn ogen dan maar éénmaal geverfd is.....krijgt het er maar eens af van een mooi antiek stuk als of alle grootmoeders in een witte waas hebben geleefd.

Om even terug te komen op het haken in de vorige eeuw de jaren zeventig en tachtig had je Durable in diverse kleuren ik kan mij nog herinneren dat rood, groen, turquoise, paars, bruin enz te koop was.
Helaas nu alleen nog maar in wit en ongebleekt in de dikte waar dit randje mee gehaakt is.

Het randje is bedoeld om mijn witte plank te bevestigen en is van een bestaand patroon afgehaakt met een eigen draai. Het was voor mij een hele lange tijd geleden dat ik met Durable katoen had gewerkt zeg maar gerust ergens in de vorige eeuw dat ik dit katoen voor het laatst heb aangeraakt. Maar gelukkig heb ik het weer her ontdekt en vind dan ook dat de eerste poging geslaagd is. Ook ik heb een vleugje wit in huis. 1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...