donderdag 5 juni 2014

Hoera voor de wolwinder!


Het bestaat al mensheugenis en het is zo handig als vier wielen onder een auto "de wolwinder" er zit geen batterij en handmatig bedienbaar waar vindt je het nog tegenwoordig.

Ik kan mij nog herinneren dat mij oma eerst de leuning van de stoel gebruikte om het garen uit de klit te halen en vervolgens daar een mooi bolletje van te maken tot dat zij dit vernuftig dingetje ging gebruiken en ik hoor nog het geratel als mijn oma weer aan een nieuw project ging beginnen.

Laatst vroeg ik mij af of ze nog gemaakt worden ik had ze wel tweede hands voorbij zien komen dus ik ging op zoek naar een nieuw exemplaar en schrok mij wezenloos van de prijs haast € 40,- ? Dat kan goedkoper en ging op zoek op Ebay en wat schetst mijn verbazing nog geen € 12,- inclusief verzendkosten het moet weliswaar helemaal de oversteek uit China maken maar met wat geduld heb je dit wonderdingetje binnen een paar weken in huis.

Ik ben er heel erg blij mee, mooi strakke compacte bolletjes die mooi op zijn plaats blijven liggen als je de draad er uit trekt geen klitten en uit elkaar vallende bolletjes kortom veel haakgemak!

Conclusie: Onmisbaar het staat bij mij binnen handbereik.

3 opmerkingen:

 1. Hier staat de wolwinder vastgemaakt aan de salontafel permanent klaar om bolletjes te maken. ik kan er niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik zag iemand in een wolwinkel er laatst mee bezig. Doe je gewone (nieuwe) bollen garen er ook mee?
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zo'n ding nog nooit gezien, maar je bolletjes zien er prachtig uit en het is fijn als je van binnenuit kunt beginnen en dat het dan op het laatst niet in de knoop raakt! Wat een snoepige kleurtjes trouwens. :) groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...