dinsdag 22 april 2014

Vrolijke Granny stripe lampenkap

Pasen ligt weer achter ons mijn buurkipjes kunnen weer opgelucht ademhalen de gelegde eitjes zijn weer normaal van kleur in plaats van kakelbont gekleurd. Helaas moet ik binnen korte tijd afscheid nemen van mijn lieve tokkelende buurdames en kakelende heer ze verhuizen met hun baasjes naar Duitsland.

Zo ben ik met deze paasdagen aan de gang gegaan met weer een lamphoedje dit keer een conische kap wat veel meet en pas werk vergt en natuurlijk een overdosis geduld omdat het nou niet gelijk goed gaat als je teveel meerderd gaat het lubberen en als je te weinig meerderd gaat het te strak zitten.
Eigenlijk ben je constant bezig met uithalen en weer haken.

Een bijkomende uitdaging was het gebruik van de beroemde Fenna garen, dit garen rekt niet echt mee dus smokkelen met meerekken was er dit keer niet bij, maar het resultaat met dit garen vindt ik best goed gelukt. Tussendoor heb ik Royal en Soft garen gebruikt van zeeman en zo heb ik weer een lampenkap gemaakt van budgetgaren kan ik met vol trots zeggen.


 En nu het resultaat! Tadaaaaa! Een vrolijk lamphoedje op een nieuwe lampvoet gekocht bij Xenos ik kon deze voet helaas niet laten staan, ik vind het een geslaagde combinatie en zo kwam ik ook nog met lampvoet in mijn hand op de route doosjes gehaakte kralen tegen die ik mooi kon gebruiken bij dit project. Het was even een klusje met veel fouten maar de moeite waard.


3 opmerkingen:

 1. je lampenkap ziet er superleuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw.... Die is supermooi geworden!
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat jammer van de kippen (en de buurtjes), je lampenkap is prachtig! Groetjes Lisanne
  draad en praat...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...