dinsdag 21 januari 2014

Uithalen of niet?

Mijn deken in wording (Icegaren)
Uithalen of doorgaan? Deze vraag zie ik vaak bij diverse groepen voorbij komen ik heb er zelf ook mee te maken gehad zoals gemeld in mijn vorige blogpost maar liefst 50 toeren gingen er aan.
Mijn mening is, je blijft het zien en als de deken ligt dan is zo`n foutje een bron van ergernis en dat is zonde van het werk,garen,tijd en misschien wel geld wat je er ingestoken hebt.

Veel mensen gebruiken een kleurengenerator breken hun hoofd over kleursamenstelling materiaal en formaat als of hun leven er van afhangt maar als de deken krom gaat trekken of er zit een fout in het patroon dan is uithalen van de deken een hekelpunt. Het is inderdaad heel vervelend om al die toeren uit te halen en je werk onder je handen te zien minderen maar je hebt er later profijt van Je hebt een deken dat je het niet zo hoeft op te vouwen om dat foutje te verdoezelen en het geeft voldoening dat je kan pronken met een mooie deken.

Het is zeker geen wedstrijd en als je aan een groot project begint weet je dat er veel tijd in kan gaan zitten of je nu week eerder of later klaar bent geen haan die er naar kraait mits dat er niet in opdracht gehaakt wordt. Ik heb zelfs haaksters voorbij zien komen die hun haaktempo bij houden grappig om te weten maar naar mijn weten is haken een ontspannende en vooral creatieve bezigheid al moet ik constateren dat het woordje creatief sinds de komst van de digitalisering er een klein beetje er bij inschiet. Ik krijg steeds meer het gevoel dat alles kant en klaar aangeleverd moet worden als of het een must is om een bepaald soort garen te gebruiken of een generator je kleuren volgorde te laten bepalen. Het patroon is al kant en klaar laat daar je creativiteit op los zonder al de zekerheden van kleuren programma`s en garen die iedereen gebruikt.

Twijfel is de grootste boosdoener van de creativiteit zie vele voorbeelden voorbij komen met twijfel mijn kleur is te donker mijn kleuren zijn te licht past het wel bij elkaar? Na drie toeren kan je echt niet zeggen of het een slechte kleurkeuze is sterker nog, geen kleurkeuze is slecht. In de meeste gevallen als de deken vordert dan pas zie je hoe mooi de combinatie wordt.

Zelf ben ik bezig met twee dekens, mijn tweede deken maak ik van gemĂȘleerd garen die ik besteld heb in Turkije tegen zeer redelijke prijzen.

 Het is licht makkelijk te verwerken en prachtig van kleur het leukste is dat het een verrassingseffect heeft je weet helemaal niet hoe de kleuren gaan lopen. Voor mensen die heel graag met acryl werken is dit garen een echte aanrader.

Ga lekker haken zonder twijfel het bolletje garen is altijd groener bij een ander, zoals ik in eerdere blogposts heb beschreven GENIET VAN JE WERK EN MATERIAAL het is immers ontspanning Ik kan het niet vaak genoeg vermelden.
 

 

 


10 opmerkingen:

 1. Een waarheid als een koe, ben het helemaal met je eens. Wat wordt jouw deken prachtig met dit mooie garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi garen! Ik ken het gevoel. Ik heb nu 1 foutje gemaakt maar die laat ik zitten. Ik vind het wel wat hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, wat ben ik het eigenlijk met je eens! Ik vind het zonde dat veel mensen totaal geen vertrouwen in hun eigen creativiteit lijken te hebben...het leuke is juist het uitproberen, zien wat er gebeurd en hoe het uitpakt en vooral uitgaan van wat je zelf leuk vind. Daar hoort gewoon bij dat er wel eens iets fout gaat of tegenvalt. Mooi garen dat ICE heb er nog nooit mee gewerkt! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juist meis hele wijze woorden .... genieten van je eigen werk, geen twijfel en vooral plezier hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. inderdaad.. iedereen wil met alle geweld datzelfde garen gebruiken..
  en kleuren passen ALTIJD bij elkaar!! helemaal als ze met enige regelmaat herhaald worden.
  neem gewoon de kleuren waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat en haak maar raak!!!
  het bestellen van iceyarns heb ik ook overwogen, maar de bezorgkosten houden me tegen!!
  wel hele leuke aanbiedingen bij iceyarns online!!!
  mooi dat lichtgekleurde verloopgaren wat je laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat garen zag ik pas op facebook langskomen, prachtig vind ik het! Net als de Fenna van de wibra een paar maanden geleden. Zo fijn dat het vanzelf van kleur verloopt en je niet al die kleurtjes moet aan- en afhechten! En ja wat je zegt is wel waar, maar ja laat ieder z'n ding maar doen en vinden... Trekken wij gewoon ons eigen plan! :) Het is ook net hoe je er zelf in staat.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een waarheid als een koe,gewoon je eigen ding doen.
  heb je trouwens een link naar dat garen in turkeye???
  gr.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...